Ajacied Fischer laat bij intimi scenario van 'te strak gezette pees' vallen
"Dit was een afgescheurde pees die met hechtingen is vastgezet"

Ajacied Fischer laat bij intimi scenario van 'te strak gezette pees' vallen

13-02-2015 10:45

Viktor Fischer heeft mogelijk te maken gehad met een fout bij zijn operatie aan de hamstring. De Ajacied liet zich aan intimi ontvallen dat zijn pees 'misschien wel te strak zou zijn gezet', schrijft het Algemeen Dagblad.

Fischer raakte bijna een vol jaar geleden geblesseerd aan zijn hamstring en dacht in eerste instantie aan een afwezigheid van tenminste zes weken. De Deense aanvaller kreeg echter een terugslag en het bleek om een serieuzere blessure te gaan. "Dit was geen spierblessure, zoals meestal in de hamstrings. Dit was een afgescheurde pees die met hechtingen is vastgezet", zegt een woordvoerder van Ajax.

Een operatie in Göteborg volgde op 23 april. Daarna moest Fischer zes tot negen maanden revalideren, maar het duurde door terugslagen langer. De vleugelspits denkt dat dit komt door een 'te strak gezette pees'. Zijn zaakwaarnemer Sören Lerby bevestigt tegenover de ochtendkrant dat Fischer dit scenario bij intimi heeft ontvouwt.

Ajax ontkent dat er een fout gemaakt is bij de ingreep in Zweden. Volgens de Amsterdammers hebben 'de terugslagen niets te maken met de operatie die goed verlopen is'. Fischer werkt inmiddels naar zijn rentree toe. De Deen traint met de groep mee en maakt mogelijk op 23 februari, exact een jaar na het oplopen van de kwetsuur, zijn rentree bij Jong Ajax.