'AS Roma zet miljoenenaankoop op de bank om fris te zijn tegen Feyenoord'
Doumbia en Gervinho zijn terug, maar staan tegen Parma niet in de basis

'AS Roma zet miljoenenaankoop op de bank om fris te zijn tegen Feyenoord'

13-02-2015 12:25
2

AS Roma neemt de Europese ontmoeting met Feyenoord bijzonder serieus. De kersverse Afrika Cup-winnaars Seydou Doumbia en Gervinho worden namelijk gespaard voor het competitieduel met Parma van zondag.

Doumbia en Gervinho kroonden zich zondag nog tot kampioen van Afrika met hun land Ivoorkust, door een lange penaltyserie tegen Ghana winnend af te sluiten. Beide spelers zitten tegen Parma wel in de wedstrijdselectie, maar beginnen op de bank. Parma is de hekkensluiter van de Serie A, terwijl Roma het donderdag opneemt tegen Feyenoord en daarna koploper Juventus ontmoet.

AS Roma legde deze winter nog vijftien miljoen euro op tafel bij CSKA Moskou, dat akkoord ging en Doumbia verkocht. De spits scoorde er in Rusland op los en mag zich nu bewijzen in één van de grootste competities van Europa. De Italianen betaalden hetzelfde bedrag voor Victor Ibarbo aan Cagliari, maar de snelle aanvaller is er door een blessure sowieso niet bij tegen Feyenoord.

Trainer Rudi Garcia mist naast Ibarbo nog enkele basisspelers, schrijft Voetbal International. Leandro Castán, Juan Iturbe en de Nederlander Kevin Strootman zijn er niet bij. Feyenoord speelt donderdag eerst uit in de achtste finale van de Europa League, een week later volgt de return in De Kuip.