Opnieuw Premier League-club uit FA Cup, McClaren neemt afscheid met Derby
Weer enkele verrassingen in Engels bekertoernooi

14-02-2015 18:34

Tweededivisionist Blackburn Rovers heeft zaterdag de kwartfinale van de FA Cup bereikt door thuis met 4-1 te winnen van Premier League-club Stoke City. De nummer tien van Engeland kwam via Peter Crouch nog wel op voorsprong, maar verloor daarna door onder meer drie doelpunten van Joshua King.

De Noor maakte na ruim een half uur gelijk en was ook de aanleiding voor de strafschop vlak voor rust, toen hij werd neergehaald door Geoff Cameron, die met rood werd weggestuurd. Rudy Gestede benutte de penalty, waarna King met twee goals kort na elkaar vlak na rust zijn ploeg naar de kwartfinale schoot.

In een duel tussen twee clubs uit de Championship won Reading met 2-1 bij Derby County, dat kort voor rust met tien man verder moest na de tweede gele kaart voor Stephen Warnock. Hal Robson-Kanu zette de bezoekers vlak na de hervatting op voorsprong en via Darren Bent werd het na een uur gelijk. Yakubu Aiyegbeni bracht Reading tien minuten voor tijd de kwartfinaleplaats.