Ajax was misschien beter geweest als tussenstap, want hij had het erg moeilijk
Verbeek heeft altijd vertrouwen gehouden in Dost

"Ajax was misschien beter geweest als tussenstap, want hij had het erg moeilijk"

16-02-2015 17:29
8

Na een aantal moeilijke jaren lijkt Bas Dost eindelijk door te breken bij VfL Wolfsburg. Gertjan Verbeek, die eerder samenwerkte met de spits, heeft altijd vertrouwen gehad in de boomlange aanvaller.

In het seizoen 2009/10 werkten Verbeek en Dost samen bij Heracles. De coach herinnert zich de beginperiode met de spits nog goed. "In het begin wist Bas niet wat het inhield om profvoetballer te zijn. Hij at niet voor twaalf uur ’s middags, en ’s nachts schoof hij nog gerust een stuk pizza naar binnen. Dat verbaasde me aangezien hij wel de hele jeugdopleiding van FC Emmen had doorlopen", vertelt hij aan Metro.

"In het begin had hij weinig zelfkritiek. Later stapte hij zelf op me af als hij wat had", vervolgt Verbeek. "Ik ben met hem het krachthonk ingedoken, we hebben videobeelden geanalyseerd en we praatten veel. Of Bas een jongen is die extra aandacht nodig heeft? Nee, dat vind ik niet. Iedere speler heeft aandacht nodig. Hij is eigenwijs en gelooft in zichzelf, ik heb prettig met Bas gewerkt. Ik zag dat hij kwaliteiten had."

Nadat Dost bij Heerenveen met 32 doelpunten Eredivisie-topscorer werd, verkaste hij naar Wolfsburg. "Hij zou eigenlijk naar Ajax gaan, maar het werd uiteindelijk Wolfsburg. Ajax was misschien beter geweest als tussenstap, want Bas heeft het heel erg moeilijk gehad in het begin bij Wolfsburg."