Zivkovic haalt gram bij Jong Ajax: 'Toen was ik tweede spits, nu derde spits'
"Bij Jong Ajax spelen is ook geen ramp"

Zivkovic haalt gram bij Jong Ajax: 'Toen was ik tweede spits, nu derde spits'

16-02-2015 22:53
7

Richairo Zivkovic was maandag weer tweemaal trefzeker voor Jong Ajax, waardoor hij zijn doelpuntentotaal in de Jupiler League opvoerde tot achttien treffers. De aanvaller werd onlangs nog 'teruggezet' naar de beloften, maar staat klaar om zijn kans in Ajax 1 te pakken. 

Enkele maanden terug behoorde Zivkovic wél tot de selectie van het eerste van Ajax. "Toen was Kolbeinn Sigthórsson geblesseerd en mocht ik tweede spits zijn. Hij is nu weer of nog steeds geblesseerd en ik ben nu derde spits. Zo simpel is het", schetst Zivkovic het 'probleem' in gesprek met FOX Sports.

Lasse Schöne stond de voorbije wedstrijden in de spits en Arek Milik zat als tweede spits op de bank. Dat betekende dat Zivkovic geen kans kreeg. "Dat zijn keuzes van de trainer. Ik weet waar ik sta, dat is het belangrijkste. Als ik me maar ontwikkel."

"Bij Jong Ajax spelen is ook geen ramp. Ik heb plezier bij Jong Ajax en dat leidt tot goals. Ik voel me gewoon goed", laat Zivkovic optekenen. Maar hij wil dolgraag spelen in de hoofdmacht. "Ik sta te allen tijde klaar om mijn kans uit te pakken. Dat weet hij ook", doelt de spits tot slot op trainer Frank de Boer.