In mijn land kent iedereen het Nederlandse voetbal, Ajax, PSV en zelfs Vitesse
Traoré maakt indruk bij club uit Arnhem

"In mijn land kent iedereen het Nederlandse voetbal, Ajax, PSV en zelfs Vitesse"

17-02-2015 07:45
2

In de vorm van Bertrand Traoré heeft Vitesse een nieuwe Afrikaanse ster. De aanvaller uit Burkina Faso begint zich naar eigen zeggen steeds meer thuis te voelen in Arnhem en dat betaalt zich nu uit.

Met een fraaie treffer tegen Willem II onderstreepte Traoré afgelopen weekend zijn vorm. De pas negentienjarige aanvaller is eigendom van Chelsea, maar is blij dat hij momenteel speelminuten kan maken in Arnhem. "Toen ik in Burkina Faso speelde, was Europa mijn ultieme droom. Ik kwam al vroeg in beeld bij Chelsea. Bij die club tekende ik ook mijn contract, maar Vitesse is een prachtige club. In mijn land kent iedereen het Nederlandse voetbal, Ajax, PSV, Feyenoord en zelfs Vitesse. Dat komt door de Europese wedstrijden", vertelt hij in de Telegraaf.

Traoré is pas net terug van de Afrika Cup. "Dat toernooi heeft me alleen maar gestimuleerd. Ik was een beetje moe van het reizen. Maar daar ben ik snel overheen. Ik klaag nooit. Als je de top wilt bereiken als voetballer, moet je er alles voor overhebben. Ik ging weg in de Nederlandse winter, kwam in een land waar het 35 graden was en ik kwam weer terug in de kou. Gelukkig was bij de eerste thuiswedstrijd het dak dicht… Maar ik draag de herinneringen aan de Afrika Cup elke dag met mij mee."