Wolfsburg wil ontketende Dost tóch concurrent van wereldklasse geven
Dost kan de borst natmaken

Wolfsburg wil ontketende Dost tóch concurrent van wereldklasse geven

17-02-2015 15:40
2

Bas Dost verkeert in de vorm van zijn leven, maar dat wil niet zeggen dat zijn club VfL Wolfsburg niet op zoek is naar vers aanvallend bloed. De Duitsers staan momenteel razendknap tweede in de Bundesliga en met het oog op Champions League-deelname in het nieuwe seizoen kijkt men alvast goed om zich heen.

Afgelopen winter liet Wolfsburg Ivica Olic naar Hamburger SV verkassen, waardoor er nu met Dost en Niklas Bendtner slechts twee centrumspitsen onder contract staan bij de verrassing van de Duitse competitie van dit seizoen. Beide boomlange spitsen liggen nog tot 2017 vast, maar volgens Kicker wil Wolfsburg er komende zomer koste wat kost een extra aanvaller bij hebben. Zowel kwalitatief als kwantitatief wil men versterking bij de door Volkswagen gesponsorde club.

Wedden

Meer odds

"Dost is effectief, sterk in de combinatie en technisch goed", is trainer Klaus Allofs lovend over de oud-speler van FC Emmen, Heracles Almelo en sc Heerenveen. "In het verloop van de tweede seizoenshelft kan hij nog heel belangrijk voor ons worden." Of Dost er in het aanstaande Champions League-seizoen nog bij is in Wolfsburg, valt echter ten zeerste te betwijfelen. Volgens het eerder genoemde Duitse tijdschrift is het oog van Die Wolfe gevallen op Romelu Lukaku (Everton) en Alvaro Morata (Juventus). Met recente aankopen als Luiz Gustavo, Kevin de Bruyne en Andre Schurrle toonde de club al aan diep in de buidel te durven tasten voor versterkingen.