'Ajax geeft startschot voor transferjacht en strijdt met Belgen om international'
Twintigjarige aanvaller in beeld

'Ajax geeft startschot voor transferjacht en strijdt met Belgen om international'

17-02-2015 18:14
9

Ajax is sinds een aantal weken bezig met het huiswerk voor volgend seizoen. In de zoektocht naar een nieuwe middenvelder of aanvaller hebben de Amsterdammers hun oog naar verluidt laten vallen op Louis Schaub.

Schaub speelt bij Rapid Wien, is een twintigjarige jeugdinternational van Oostenrijk en komt het best tot zijn recht aan de zijkant van de aanval. Hij moet bij Ajax de strijd aangaan met onder meer Anwar El Ghazi en Ricardo Kishna, die nu de dienst uitmaken op de Amsterdamse vleugel.

Wedden

Meer odds

Ajax hoopt Schaub in de zomer naar de hoofdstad te halen, melden Oostenrijkse media. Hem overtuigen wordt echter een hele opgave, omdat meerdere clubs op de handtekening van de jonge aanvaller azen. Club Brugge is de voornaamste uitdager. De koploper van België waagde vorig jaar ook al een poging voor Schaub, haalde toen bakzeil, maar blijft een groot fan.

Schaub speelt sinds 2012 in de hoofdmacht van Rapid Wien. In 69 wedstrijden voor de Oostenrijkse topclub trof hij zeven keer doel. Hij kan zowel op de flank als achter de spitsen uit de voeten.