Ajax-flop vindt het na negentien jaar mooi geweest: Het was makkelijk

Ajax-flop vindt het na negentien jaar mooi geweest: "Het was makkelijk"

17-02-2015 20:37
0

Teemu Tainio vindt het mooi geweest. De 35-jarige Fin heeft dinsdag definitief een punt gezet achter zijn loopbaan, die in totaal ruim negentien jaar duurde.

"Het was best een makkelijke beslissing. Ik heb veel bijzondere mensen mogen ontmoeten en heb veel vrienden gemaakt. Dat is de charme van voetbal", legt Tainio uit op de website van Finse voetbalbond.

De middenvelder kwam in zijn lange carrière uit voor FC Haka, AJ Auxerre, Tottenham Hotspur, Sunderland, New York Red Bulls en HJK Helsinki. In Nederland is hij vooral bekend van zijn periode bij Ajax, waar hij in 2010 werd opgepikt door de toenmalige trainer Martin Jol om het middenveld van de nodige ervaring te voorzien.

Het verblijf van Tainio in Amsterdam liep echter uit op een fiasco. De stille Fin kwam tekort en speelde slechts twee duels in de hoofdmacht. De teller bleef steken op 51 speelminuten. Na één seizoen vertrok hij gedesillusioneerd naar de Verenigde Staten. Tainio werd in 1998 international van Finland en speelde 64 keer voor de nationale ploeg.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie