Oranje-held verpietert ondanks interesse Van Gaal ineens op de Portugese bank
Oranje-international komt er niet meer aan te pas

Oranje-held verpietert ondanks interesse Van Gaal ineens op de Portugese bank

18-02-2015 10:45
4

Voor Bruno Martins Indi zijn het geen makkelijke tijden bij FC Porto. De Oranje-international, die zich in de aanloop naar het WK en tijdens de eindronde in Brazilië ontpopte tot ware lieveling van het Nederlandse volk, kan niet meer rekenen op een basisplaats in Portugal. 

Van de 23 competitiewedstrijden speelde BMI er weliswaar in zeventien mee, de laatste vier weken moet de linksbenige verdediger telkens toezien hoe Iván Marcano de plek in het hart van de defensie invult. De 27-jarige Spanjaard krijgt nu steevast de voorkeur van trainer Julen Lopetegui, waardoor Martins Indi er niet meer aan te pas komt. Woensdagavond zal de Nederlander waarschijnlijk nog meer zitvlees kweken, als FC Porto op bezoek gaat bij FC Basel. 

Het begin van de oud-Feyenoorder op het Iberisch schiereiland was veelbelovend. Hij stond zijn mannetje en scoorde al snel twee keer. De Portugezen zagen waarom de boomlange mandekker was aangetrokken en zelfs het Manchester United van Louis van Gaal zou verregaande interesse hebben om hem de wankele defensie te laten komen versterken. Vooralsnog zal bankzitter Martins Indi alle zeilen moeten bijzetten om in Porto niet in de vergetelheid te geraken.