De Tien: spelers met hilarische wedstrijdrituelen

De Tien: spelers met hilarische wedstrijdrituelen

20-02-2015 10:10
2

Wedstrijdrituelen, de ene voetballer ziet er niets in, terwijl de andere voetballer erbij zweert voor het leven. Voetballers is er veel aan gelegen om met een 'goed gevoel' de wedstrijd in te gaan. Vandaag een overzicht van tien huidige voetballers met een mooi, en af en toe hilarisch, wedstrijdritueel.

10. Miroslav Klose (Lazio)
Superspits Miroslav Klose zorgt er altijd voor dat hij eerst zijn rechterschoen aantrekt en als eerste met zijn rechtervoet het veld betreedt.  

9. Manuel Neuer (Bayern München)
Manuel Neuer is de beste keeper van de wereld, dus de kans dat hij zijn ritueel opgeeft is erg klein. Vlak voor iedere wedstrijd tikt de doelman zowel beide doelpalen als de lat een keer aan.

8. Tomas Rosicky (Arsenal)
Tomas Rosicky kiest ervoor om tijdens interlands van Tsjechië niet vol passie mee te zingen met het volkslied. De international meent dat als hij dat doet, dat Tsjechië dan geheid gaat verliezen.

7. Kolo Touré (Liverpool)
Kolo Touré moet altijd als laatste het veld betreden. De verdediger van Liverpool vertraagde ooit een wedstrijd namens Arsenal omdat William Gallas nog een blessurebehandeling kreeg. Touré wachtte netjes op de Fransman en betrad daarna pas het veld.

6. Ivan Rakitic (FC Barcelona)
Rakitic is een speler met een gecompliceerd wedstrijdritueel. De middenvelder doet eerst verband om zijn linkerbeen, trekt dan eerst zijn linkerschoen aan maar betreedt het veld wel als eerste met zijn rechtervoet. 

5. John Terry (Chelsea)
Voor aanvang van elke wedstrijd, luistert John Terry altijd naar dezelfde muziek en parkeert hij zijn auto altijd op een vaste plek. Terry droeg ook jarenlang elke wedstrijd dezelfde scheenbeschermers, tot hij deze een keer kwijtraakte.  4. Pepe Reina (Bayern München)
Net als John Terry parkeert Pepe Reina zijn auto altijd op dezelfde plaats. De doelman doet wel nog iets extra's, namelijk altijd tanken vlak voor een wedstrijd. 

3. Mario Mandzukic (Atlético Madrid)
Mario Mandzukic laat steevast voor iedere wedstrijd zijn polsen en handen wikkelen in tape. 

2. Álvaro Negredo (Valencia)
Scoren kan ook leiden tot een ritueel. Álvaro Negredo bewaart altijd zijn wedstrijdshirt als hij heeft gescoord. Niet om in te lijsten, maar om deze de volgende wedstrijd weer aan te trekken. Deze is dan uiteraard wel weer gewassen.

1. Wayne Rooney (Manchester United)
De man van de gel, oftewel Wayne Rooney. Of de spits nog steeds volhardt in zijn ritueel is de vraag, maar tijdens het EK 2012 gebruikte Rooney altijd het potje gel van Andy Carroll om een 'goed gevoel' te krijgen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie