Je raakt Ruiz kwijt, Chadli was langdurig geblesseerd en je staat toch derde
Adriaanse snapt nog steeds niets van ontslag bij FC Twente

"Je raakt Ruiz kwijt, Chadli was langdurig geblesseerd en je staat toch derde"

21-02-2015 13:00
6

Sinds zijn mislukte avontuur bij FC Twente peinst Co Adriaanse er niet meer over om nog als trainer aan de slag te gaan. Nog altijd snapt de adviseur van FC Utrecht niet waarom hij destijds op straat werd gezet door de leiding van de Eredivisie-club.

"Toen dacht ik: in deze poppenkast heb ik geen zin meer. Je wint de Johan Cruijff-schaal tegen Ajax, de laatste prijs die ze gewonnen hebben, plus de poule in de Europa League met bijna de meeste goals in heel Europa. Je raakt Ruiz kwijt, Chadli was langdurig geblesseerd en je staat toch derde met soms best aantrekkelijk spel. Onbegrijpelijk dat je wordt ontslagen", reageert Adriaanse in gesprek met De Volkskrant.

"Ik had met niemand problemen, met niemand een conflict. Dan voel je je in je rug gestoken. Daar had ik echt genoeg van. Wie? Ik heb mijn vermoedens, maar geen bewijs. Als ze van achteren steken, kun je nooit zien wie het heeft gedaan." Adriaanse liet zich niet van de wijs brengen. "Ik heb meer ontslagen meegemaakt."

Twente-voorzitter Joop Munsterman probeerde het nog goed te maken met Adriaanse. "Joop had een ingelijst shirt van FC Twente met een heel mooie spreuk eronder meegenomen. Dat het een grote eer was mij als mens te hebben leren kennen, stond er. Dus niet dat ze zo'n grote trainer hadden binnengehaald. Maar goed, eigenlijk is dat een veel groter compliment."

"Nee, voor mij was het niet ongemakkelijk. Voor hem wel. Logisch. Hij was de dader. Kijk, ze waren verblind door McClaren. Die had ze kampioen gemaakt, die luisterde perfect naar dat technisch hart. Kwam met een kopje thee op het veld, trapte een balletje tegen het reclamebord, gooide er wat clichés uit. Bij mij was het wat anders. Kwam het technisch hart met een idee en dan zei ik: dat en dat gaat eruit en zo gaan we het doen. Joop heeft dus de definitieve zet gegeven."