Morsend Barcelona voelt hete adem winnend Atlético Madrid weer in nek
Madrilenen winnen simpel van laagvlieger

21-02-2015 22:01

Atlético Madrid heeft zaterdag aan een productief half uurtje genoeg gehad om Almeria te verslaan (3-0). FC Barcelona werd daardoor tot op drie punten genaderd.

De Spaanse kampioen besliste de wedstrijd tussen de 13e en 29e minuut, met doelpunten van Mario Mandzukic (strafschop) en twee keer Antoine Griezmann. Trainer Diego Simeone haalde zijn twee spitsen al na een uur naar de kant, met het oog op de komende confrontatie met Bayer Leverkusen in de Champions League. In blessuretijd werd Guilherme Sequeira uit het veld gestuurd met zijn tweede gele kaart.

Atlético Madrid verkleinde de achterstand op nummer twee FC Barcelona tot drie punten. De Catalanen hadden eerder op zaterdag in het eigen Camp Nou verloren van Málaga (0-1). Real Madrid behield daardoor de koppositie in de Primera División, met één punt voorsprong op Barça. De 'Koninklijke' gaat zondag op bezoek bij Elche en kan dan een gaatje slaan met de concurrentie.