Topclub uit jaren negentig op amateurtoer: Met vijf, zes auto's naar de wedstrijd
Parma is al lang niet meer de club met topspelers als Cannavaro en Crespo

Topclub uit jaren negentig op amateurtoer: "Met vijf, zes auto's naar de wedstrijd"

23-02-2015 14:41
1

Ooit was Parma een grote club, dat grote prijzen won. De tijden van toppers als Gianluigi Buffon, Fabio Cannavaro en Faustino Asprilla zijn echter al lang voorbij in het noorden van Italië. De club heeft nog amper geld, waardoor de spelers nu zelf vervoer moeten regelen.

Het thuisduel met Udinese werd vanwege geldproblemen al afgelast, komende zondag volgt een uitwedstrijd tegen Genoa. De voetballers moeten zelf regelen hoe zij in de hemelsbreed 120 kilometer verderop gelegen stad moeten komen. Als ware het amateurs, worden er auto's en chauffeurs geregeld.

"De club kan de spelersbus niet meer betalen. We willen nu met vijf of zes auto's naar de wedstrijd rijden", citeert De Telegraaf aanvoerder Alessandro Lucarelli uit Italiaanse media. Parma gaat het niet alleen financieel slecht, de club staat laatste in de Serie A. Lucarelli: "We zitten in een slechte film. We zijn ook al bezig met de vierde voorzitter van dit seizoen."

De jaren negentig waren de hoogtijdagen van de Gialloblù, dat nooit landskampioen werd maar wel Europees succes had. In 1993 won Parma de Europa Cup 2, in 1995 en 1999 zegevierde het in de UEFA Cup. De club had spelers als Buffon, Cannavaro, Asprilla, Hernán Crespo, Filippo Inzaghi, Tomas Brolin, Lilian Thuram, Juan Sebastián Verón en Hristo Stoichkov onder contract staan.