Getrouwtrek rond Zivkovic: Dat zou je aan Frank de Boer moeten vragen
"Ik laat nooit wat los"

Getrouwtrek rond Zivkovic: "Dat zou je aan Frank de Boer moeten vragen"

23-02-2015 17:03
6

Richairo Zivkovic kwam zondag tegen Willem II (1-1) als invaller binnen de lijnen bij Ajax en maakt naar alle waarschijnlijk donderdag weer deel uit van de Amsterdamse wedstrijdselectie. Dat is slecht nieuws voor Andries Ulderink, trainer van Jong Ajax.

Het tweede elftal treedt maandagavond in een inhaalwedstrijd aan tegen FC Den Bosch. Het is nog onduidelijk of Zivkovic daarbij is. "We zullen het zien", zegt Ulderink tegen RTV Noord-Holland. "Ik laat nooit wat los over de opstelling. Vanavond zul je zien wie er bij de selectie zitten."

De kans is groot dat Zivkovic als alternatief voor Arek Milik meegaat naar Polen voor de Europa League-return tegen Legia Warschau en dus niet meedoet tegen Den Bosch. Ulderink: "Ik ga er niet over of Richairo woensdag meegaat naar Polen, dat zou je aan Frank de Boer moeten vragen."

Jong Ajax is dit seizoen sterk afhankelijk van de doelpunten van Zivkovic. Het achttienjarige talent, dat in de zomer overkwam van FC Groningen, was al achttien keer trefzeker in de Jupiler League. De ploeg van Ulderink treedt maandagavond om 20:00 uur op De Toekomst.