'Ajax-talent El Ghazi maakt verrassende keuze voor interlandcarrière'
Aanvaller heeft keuze naar verluidt gemaakt

'Ajax-talent El Ghazi maakt verrassende keuze voor interlandcarrière'

24-02-2015 18:34
32

De kans bestaat dat Anwar El Ghazi op korte termijn een keuze maakt over zijn interlandcarrière. De aanvaller van Ajax zou een voorkeur hebben voor Marokko.

El Ghazi beleeft dit seizoen zijn doorbraak in Amsterdam en dat is de Marokkaanse voetbalbond niet ontgaan. De Noord-Afrikanen trekken nadrukkelijk aan de negentienjarige buitenspeler, die de knoop zelfs al zou hebben doorgehakt. Dat meldt Sport24INFO dinsdag.

El Ghazi, geboren in Barendrecht, wil naar verluidt zo snel mogelijk debuteren in de nationale ploeg van Marokko. Badou Zaki, de bondscoach van het land, is al een paar keer naar Amsterdam afgereisd om het talent in actie te zien. Ook zouden de twee met elkaar hebben gesproken.

De keuze van El Ghazi voor Marokko zou opvallend zijn, omdat hij vrijwel alle vertegenwoordigende elftallen van Oranje heeft doorlopen. In gesprek met Voetbal International zei El Ghazi eerder nog niet toe te zijn aan een keuze tussen Nederland en Marokko. Hij heeft een paspoort van beide landen.

Als El Ghazi daadwerkelijk voor Marokko kiest, mag hij pas in 2021 voor het eerst meedoen aan de Afrika Cup. Het land gaf vorig jaar de organisatie van het Afrikaanse eindtoernooi terug aan de voetbalbond CAF, die vervolgens besloot Marokko uit te sluiten van de edities in 2017 en 2019.