Barreto in het shirt van Palermo

Beruchte Palermo-eigenaar gaat ver over de schreef: 'Hij dreigde me te vermoorden'
Voormalig NEC'er ongewild onderwerp van rel in Italië

Beruchte Palermo-eigenaar gaat ver over de schreef: 'Hij dreigde me te vermoorden'

25-02-2015 10:45

Voormalig NEC'er Edgar Barreto is ongewild de spil geworden in een ernstig incident in de Italiaanse Serie A. Sampdoria wil de middenvelder van Palermo overnemen, maar dat is bij de Siciliaanse eigenaar in het verkeerde keelgat geschoten. De beruchte Maurizio Zamparini heeft zijn collega Massimo Ferrero met de dood bedreigd.

Zamparini staat bekend om zijn rigoureuze ingrepen en stelt om de haverklap nieuwe trainers aan. De zakenman komt nu nog ernstiger in het nieuws, want hij is kwaad op Sampdoria, dat probeert Barreto over te nemen. De Paraguayaan, die tussen 2003 en 2007 voor NEC uitkwam, heeft een aflopend contract bij Palermo en zou al rond zijn met Samp.

Wedden

Meer odds

Dit alles tot grote onvrede bij Zamparini. "Hij beledigde me, bedreigde me met de dood en is daarmee duidelijk een grens over gegaan. Ik ga er vanuit dat er wordt ingegrepen, want ik ben hem helemaal zat", citeert Voetbal International Ferrero. "Zamparini krijgt publiciteit door mij te beledigen. Vervolgens belde ik hem op over Barreto en dreigde hij me te vermoorden!"

"Hij moet zichzelf eens in de spiegel bekijken en nagaan hoeveel spelers hij al op een onfatsoenlijke manier bij andere clubs vandaan heeft gehouden", veroordeelt Ferrero. "Ik blijf er verder rustig onder, want ik heb respect voor oude mannen, maar eens in de zoveel tijd raakt hij echter volledig de weg kwijt."