Stekelenburg: Hier had ik een paar jaar geleden niet voor gekozen
"Als ik dat wist..."

Stekelenburg: "Hier had ik een paar jaar geleden niet voor gekozen"

25-02-2015 22:59
8

AS Monaco zorgde woensdag voor een daverende verrassing door in de achtste finales van de Champions League met 1-3 te winnen bij Arsenal. Voor één man was de avond minder leuk. En dat was natuurlijk voor Maarten Stekelenburg; hij zit vaak op de bank bij de Monegasken.

Danijel Subasic krijgt onder de lat de voorkeur van trainer Leonardo Jardim, waardoor Stekel vaak de bank warmhoudt. "Ik wist hoe de situatie was toen ik hier tekende. Hier had ik een paar jaar geleden niet voor gekozen. Maar na Fulham was dit voor mij weer een stapje hogerop."

Wat wil Stekelenburg nu? "Ik heb op dit moment niet veel te willen", zegt de doelman in gesprek met NOS. "Ik wacht op wat Monaco wil. Dan kijken we verder, eerst het seizoen afmaken", vervolgt Stekelenburg. Hij maakte furore met het Nederlands elftal op het WK 2010 in Zuid-Afrika, waar hij tal van fraaie reddingen verrichtte. Het is dan ook niet gek dat de keeper weer graag wil spelen.

"Natuurlijk wil ik spelen. Maar deze keeper is ook goed, heel goed. Hij doet het fantastisch dit jaar", doelt Stekelenburg op zijn concurrent Subasic. Maar waar speelt onze landgenoot volgend jaar? "Als ik dat wist... Het maakt niet uit waar, ik wil gewoon spelen. Dat is het belangrijkste."