Legende vraagt om genade eigen Roma-fans: Verschrikkelijk voor het voetbal
Totti nog niet bezig met topwedstrijd tegen Juventus

Legende vraagt om genade eigen Roma-fans: "Verschrikkelijk voor het voetbal"

26-02-2015 14:02
6

Francesco Totti hoopt dat de fans van zijn AS Roma donderdag de rust bewaren. Een week eerder hielden supporters van Feyenoord huis in Rome, door onder meer een fontein te beschadigen. De vrees is dan ook dat de Italianen bij de return in Rotterdam op wraak uit zijn.

"Op een wedstrijd met rellende fans in de stad of rond het stadion zit niemand te wachten", zegt Totti tegen De Telegraaf. "Iedereen weet wat er afgelopen week in Rome is gebeurd. Ik vind dat verschrikkelijk voor het voetbal. Misschien wordt het tijd dat de voetbalbazen een club buiten de competitie plaatsen. In de Europa League of in de Serie A, zoals ze in Griekenland na rellen de competitie zelfs hebben stilgelegd. Al durven ze dat zelfs in mijn eigen land niet…"

Feyenoord behaalde op sportief gebied wel een knap resultaat, door met 1-1 gelijk te spelen. De achtste finale van de Europa League behoort daardoor nog steeds tot de mogelijkheden. AS Roma speelt bovendien komend weekend de topper tegen Juventus, maar Totti bezweert dat dit duel nog niet speelt.

"Deze wedstrijd in Rotterdam is de belangrijkste van het seizoen voor AS Roma", zegt het clubicoon, dat al aan zijn 23ste seizoen bezig is. "Als we hier winnen, kan dat het seizoen een nieuwe kickstart geven. Dan krijgen we meer vertrouwen en kunnen we dat vanzelf ook gebruiken richting Juventus."