Van Gaal ziet potentiële topverdediger voor United: Al mijn hele leven fan`

Van Gaal ziet potentiële topverdediger voor United: "Al mijn hele leven fan`

Gepubliceerd: donderdag 26 februari 2015 om 14:25do 26-02-2015 om 14:25

Manager Louis van Gaal denkt dat Manchester United met de jonge Tyler Blackett een geweldige verdediger voor de toekomst in huis heeft. De twintigjarige Engelsman verlengde donderdag zijn contract tot medio 2017, met een optie op nog een jaar.

Blackett debuteerde op de openingsdag van de Premier League in het eerste elftal van Manchester United met een nederlaag tegen Swansea City (1-2). In totaal heeft de verdediger nu tien officiële wedstrijden in de hoofdmacht op zijn naam staan. "Ik ben zeer verheugd dat Tyler een nieuw contract getekend heeft", laat Van Gaal optekenen op de clubsite.

"Hij is weer een jonge speler die de jeugdopleiding doorlopen heeft en zich dit seizoen in de selectie gewerkt heeft", vervolgt Van Gaal over Blackett, die eerder verhuurd werd aan Blackpool en Birmingham City. "Tyler heeft heel veel potentie en ik geloof dat hij bij de juiste club zit, om zijn ontwikkeling en progressie om een topverdediger te worden, door te zetten."

Blackett zelf is opgetogen. "Ik ben al mijn hele leven fan van United en zit hier sinds mijn achtste. Om door de Acadamie te gaan en mijn debuut te maken, was een droom die uitkwam. Ik wil me blijven verbeteren bij de eerste selectie, met de hulp van de manager, de coaches en de spelers om me heen." 

James
Ook Reece James verbond zich donderdag langer aan Manchester United. De veelzijdige linksback debuteerde dit seizoen in de catastrofale League Cup-wedstrijd tegen MK Dons (4-0 nederlaag) en daar bleef het voorlopig bij. De 21-jarige Engelsman werd later verhuurd aan Rotherham United, maar is inmiddels weer terug. United meldt in het bericht niet voor hoe lang James nu vastligt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws