Cambuur rekent op steun fanatiek publiek: Ik hoop dat ze dat zelf ook beseffen
"Het ongekende lawaai dat onze supporters maken, kan net het laatste zetje geven"

Cambuur rekent op steun fanatiek publiek: "Ik hoop dat ze dat zelf ook beseffen"

27-02-2015 15:59
1

SC Cambuur neemt het zaterdagavond in eigen huis op tegen Heracles Almelo. De Leeuwarders wonnen in 2015 nog maar één keer en hopen op eerherstel na de nederlaag tegen NAC Breda.

Trainer Henk de Jong was afgelopen weekeinde kwaad op zijn spelers, die met 2-1 verloren in Breda en ondermaats presteerden. De selectie van Cambuur trok zich weinig van de kritiek aan en vond zelfs dat hun trainer nog rustig was. "Dat was gewoon niet goed van onze kant, klaar", blikt De Jong op de website van Cambuur terug. "Wat ik dan wel weer mooi vind is hoe zelfkritisch de groep is. Ze vonden me zelfs nog mild in mijn commentaar op televisie. Dat is een goed teken, mooi om te zien."

Cambuur won de uitwedstrijd dit seizoen met 0-1 en was ook in het bekertoernooi te sterk voor de Almeloërs. Toch is De Jong waakzaam. "Dat is een leuke statistiek, maar we beginnen gewoon op 0-0. Bovendien is Heracles een lastige tegenstander, die moeilijk te bespelen is. We zullen heel zorgvuldig in balbezit moeten zijn en geduld hebben."

Aanvoerder Mohamed El Makrini keert terug in het basiselftal na zijn blessure. Mikhail Rosheuvel ontbreekt zaterdag. Hij is geveld door griep en wordt vervangen door Sinan Bytyqi. Daniël de Ridder is niet helemaal wedstrijdfit en begint als reserve aan het duel. "Bytyqi heeft bij City een aantal geweldige wedstrijden als linksbuiten gespeeld", zegt de Drachtster, die rekent op de steun van zijn publiek.

"Onze supporters kunnen morgenavond echt het verschil gaan maken. Ik hoop dat ze dat zelf ook beseffen en het team van begin tot eind steunen. Het ongekende lawaai dat onze supporters maken, kan net het laatste zetje geven."