Bochum laat gemoedstoestand Verbeek in slotfase naar dieptepunt dalen
Bochum stelt Nederlandse coach teleur

27-02-2015 21:20
3

VfL Bochum heeft trainer Gertjan Verbeek vrijdagavond geen plezier gedaan door in de slotfase een overwinning uit handen gegeven. De bescheiden middenmoter uit de tweede Bundesliga stond in het duel met FSV Frankfurt voor eigen publiek vijf minuten voor tijd nog met 3-1 voor na lang te hebben gedomineerd.

De Albaniër Edmond Kapllani redde met twee treffers, waarvan een uit een strafschop, een punt voor de bezoekers. De aanvaller van de Balkan mocht halverwege de tweede helft invallen, de Haagse verdediger Tom Beugelsdijk bleef op de Frankfurter reservebank. Aan de penalty ging een overtreding van Thomas Eisfeld vooraf. Die kwam hem tevens op rood te staan. Met tien man moest Bochum alsnog een gelijkspel toestaan.

Bochum verzuimt door de remise om het linkerrijtje van de Tweede Bundesliga te betreden. De ploeg van Verbeek bezet met 28 punten uit 23 wedstrijden de twaalfde plaats. Om promotie naar de Bundesliga te bewerkstelligen zal Bochum een achterstand van elf punten moeten goedmaken op 1.FC Kaiserslautern, dat momenteel derde staat.