Hekkensluiter Dordrecht slaat in blessuretijd keihard toe tegen Go Ahead
Schapenkoppen pakken drie hele belangrijke punten

27-02-2015 21:50
3

FC Dordrecht mag dankzij Sean Klaiber nog hoop koesteren op rechtstreekse handhaving. De huurling van FC Utrecht kopte vrijdag in blessuretijd het winnende doelpunt binnen in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (2-1), waardoor de nummer laatst van de eredivisie het gat met de nummer vijftien verkleinde naar acht punten.

De gasten uit Deventer waren aanvankelijk de betere ploeg. Na 25 minuten had Wesley Verhoek zijn ploeg zelfs op 0-1 moeten zetten, maar zijn inzet werd door Jordy van Deelen van de lijn gehaald. Tien minuten later was het wel raak. Glynor Plet maakte zijn eerste doelpunt voor Go Ahead, door doelman Filip Kurto na een mooie pass van Sander Duits met een wippertje te verschalken. Zijn inzet rolde via de binnenkant van de paal binnen (0-1).

Na de treffer nam Dordrecht het heft in handen. Eagles-doelman Mickey van der Hart redde eerst nog knap op een vrije trap van Jeffrey Fortes, maar was enkele minuten later kansloos toen een schot van de rechtsback door Jop van der Linden van richting werd veranderd: 1-1. Met de weer fitte Giovanni Korte na rust in de ploeg, ging Dordt vol voor de 2-1.

Dordrecht slaat toe
Die viel na een uur spelen bijna dankzij Xandro Schenk. De linksback van Go Ahead wilde de bal over zijn eigen doel koppen, maar kopte te laag. Van der Hart kon een eigen doelpunt maar net voorkomen. Aan de overkant schoot Van der Linden bij een vrije trap juist te hoog. Zijn schot belandde op de lat. Dordrecht drong daarna nog aan, zonder echt gevaarlijk te worden.

In de eerste minuut van de blessuretijd kopte Klaiber uit een voorzet van Van Deelen toch nog raak, waardoor de equipe van interim-trainer Gérard de Nooijer nog altijd hoop mag koesteren op handhaving op het hoogste niveau.