Roda buigt in Nijmegen voor aanstaande kampioen, Oss grijpt periodetitel
Nijmegenaren kunnen titel niet meer ontgaan

27-02-2015 21:52
8

NEC kan de titel in de Jupiler League bijna niet meer ontgaan. De Nijmeegse koploper versloeg in eigen huis naaste belager Roda JC en vergrootte de voorsprong zodoende tot zeventien punten. Ook FC Oss kende een succesvolle avond en veroverde een periodetitel.

Koploper NEC vergrootte de voorsprong op de concurrent uit Limburg tot maar liefst zeventien punten. Eindhoven volgt na de nederlaag tegen De Graafschap op achttien punten. Navarone Foor was met twee treffers de gevierde man in Nijmegen. Hij tekende in de dertiende minuut voor 1-0. Zijn ploeggenoot Alireza Jahanbakhsh miste even later een enorme kans op 2-0.

Roda JC wist het vele balbezit nauwelijks in kansen te vertalen. NEC wist de voorsprong vrij eenvoudig te verdedigen en sloeg vervolgens toe in de slotfase. Christian Santos maakte na 84 minuten de 2-0, waarna Foor de eindstand bepaalde.

Periodetitel voor Oss
FC Oss heeft vrijdag de derde periodetitel gewonnen. De club uit Brabant versloeg Fortuna Sittard (1-0) en profiteerde zo van het gelijke spel van VVV-Venlo tegen Achilles '29 (1-1). Jonathan Opoku bezorgde FC Oss in de 79e minuut de bevrijdende treffer. Het elftal van trainer Willy Boessen eindigde in de derde periode op gepaste afstand van NEC, dat al in het bezit was van een titel.

VVV-Venlo liet het liggen tegen Achilles (1-1). Rutger Worm bracht de club uit Groesbeek al snel op voorsprong. De formatie uit het noorden van Limburg kwam vervolgens niet verder dan een treffer van Guus Joppen. Maar liefst acht ploegen konden vrijdag voor de laatste speelronde de derde periode nog winnen. Behalve VVV had ook Sparta aanvankelijk betere papieren dan FC Oss. De club uit Rotterdam verloor echter voor eigen publiek van Jong FC Twente (1-2).