Oorvijg voor jonge Ajacieden: Heb dat met deze groep nog niet eerder meegemaakt
"Dit was zwaar onvoldoende"

Oorvijg voor jonge Ajacieden: "Heb dat met deze groep nog niet eerder meegemaakt"

28-02-2015 10:40
2

Jong Ajax kwam vrijdagavond al na een kwartier met 0-3 achter tegen laagvlieger MVV Maastricht. Tot woede van trainer Andries Ulderink, die zijn jonge spelers na afloop met de neus op de feiten drukte. Uiteindelijk werd het 1-3.

"Dit was zwaar onvoldoende", begon Ulderink zijn relaas naar aanleiding van de zeperd op de clubsite van Ajax. "Laat dit een leermoment voor de jongens zijn dat we never nooit op zo'n manier aan een wedstrijd mogen beginnen."

"De bereidheid, focus en concentratie, het was gewoon niet aanwezig. Ik heb dat met deze groep nog niet eerder meegemaakt", verzuchtte de oefenmeester vervolgens. "Een verklaring heb ik er niet voor. Het begint met minimaal hetzelfde op willen brengen als de tegenstander. Daarin gaven we niet thuis."

"Pas na een minuut of dertig ging het iets beter. In de tweede helft kregen we nog wel onze kansjes en hadden we een overwicht, maar dat had ook te maken met de tegenstander die het wel prima vond. Nogmaals, het was gewoon zwaar onvoldoende", foeterde Ulderink tot slot. De oefenmeester reageerde ook al op de trainersconstructie bij Jong Ajax, die onder vuur ligt.