Nieuws over Milik zorgt voor opgeluchte gezichten in Amsterdam
Poolse spits lijkt op korte termijn weer inzetbaar

Nieuws over Milik zorgt voor opgeluchte gezichten in Amsterdam

02-03-2015 14:49
5

In navolging van de contractverlenging van Lasse Schöne is er maandag meer goed nieuws voor Ajax. De hamstringblessure van Arek Milik valt mee, meldt de club maandag in een persbericht.

Dat is gebleken uit onderzoek. Milik viel zondag in de topper tegen PSV in de tweede helft uit met een hamstringblessure. Voor dergelijke blessures is een herstelperiode van vier tot zes weken geen uitzondering. Milik komt echter goed weg en lijkt op korte termijn weer inzetbaar.

'De komende dagen wordt Milik op de club behandeld en aan het einde van de week zal er duidelijkheid zijn over zijn inzetbaarheid in de komende wedstrijden', meldt Ajax. De Amsterdammers spelen komend weekend in eigen huis tegen Excelsior. De wedstrijd erna is het Europa League-duel met Dnipro Dnipropetrovsk.

De hamstringblessure was niet de enige blessure die Milik overhield aan het duel in Eindhoven. Hij liep ook een kneuzing aan het linker bovenbeen op.

Dat Milik niet lang uit de roulatie is, is zeer welkom nieuws voor Frank de Boer. Kolbeinn Sigthórsson is evenmin fit en Richairo Zivkovic lijkt nog niet klaar voor een rol als eerste spits. Lasse Schöne maakte bovendien geen verpletterende indruk als centrale aanvaller.