Weer heeft ervaren trainer uit Nederland handen vrij: Ik sta overal voor open
"Voor de winterstop ging het hartstikke goed"

Weer heeft ervaren trainer uit Nederland handen vrij: "Ik sta overal voor open"

03-03-2015 10:30
7

Alfons Groenendijk heeft de handen weer vrij, nu hij is vertrokken bij Universitatea Cluj. De Roemeense club zette hem en trainer George Ogararu maandag op straat.

Groenendijk was verrast door de snelheid het ontslag, maar wist wat hem te wachten stond toen Cluj afgelopen weekend met 3-0 onderuit ging tegen Dinamo Boekarest. "Voor de winterstop ging het hartstikke goed en we hebben in de winter keihard getraind. Ik had ook echt het gevoel dat iedereen achter ons stond", vertelt de technisch directeur, die dit seizoen al 25 trainers ontslagen zag worden in Roemenië, aan de NOS.

"Waarschijnlijk had de directie hogere verwachtingen dan wij. We hadden geen selectie om mee te doen om het kampioenschap, maar stonden wel mooi in de halve finales van de beker. Je speelt hier één slechte wedstrijd en dan is de beslissing al gemaakt. Ik ben hier nu een half jaar geweest en ik kan er al een boek over schrijven. Het was echt een avontuur. Natuurlijk, na zes maanden ontslagen worden is snel, maar hier is het de normaalste zaak van de wereld."

De vijftigjarige Groenendijk is nu net als onder meer landgenoten Dick Advocaat en Martin Jol werkloos en beschikbaar voor een baan. "Ik sta overal voor open. Ik weet niet of ik opnieuw technisch directeur wil worden, want ik zie mijzelf liever in een andere rol. Als hoofdtrainer heb je toch meer invloed op wat er met je team gebeurt."