'Chelsea gaat akkoord met leven na Cech en richt pijlen op 43-jarige vervanger'

'Chelsea gaat akkoord met leven na Cech en richt pijlen op 43-jarige vervanger'

Gepubliceerd: dinsdag 3 maart 2015 om 13:45di 03-03-2015 om 13:45

Chelsea bereidt zich voor op het leven na Petr Cech. De doelman moet genoegen nemen met een plek achter eerste keus Thibaut Courtois en wil vertrekken.

Cech is zijn rol op het tweede plan spuugzat en staat in de zomer open voor een nieuwe uitdaging. De vertrekwens is de clubleiding van Chelsea ook ter ore gekomen, meldt The Telegraph. De zoektocht naar een geschikte vervanger is na de jaarwisseling van start gegaan.

Inmiddels staan er twee kandidaten op het lijstje van de Londense grootmacht, die zondag met Cech onder de lat de League Cup voor zich opeiste. Het zou gaan om Brad Friedel van Tottenham Hotspur en Queen Park Rangers-doelman Rob Green. Beide keepers hebben veel ervaring.

De interesse voor Friedel is hoe dan ook opmerkelijk. De Amerikaan blaast in mei 44 kaartjes uit, terwijl Chelsea in de winter nog afscheid nam van de ook al stokoude Mark Schwarzer (42).

Cech heeft intussen over belangstelling niet te klagen. Arsenal, AS Roma, Liverpool, AS Monaco en Paris Saint-Germain azen allemaal op de 32-jarige Tsjech. Hij was het afgelopen decennium een vaste waarde onder de Chelsea-lat, maar werd dit seizoen voorbijgestreefd door Courtois.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws