De Boer gevleid door Spurs-interesse: 'Had het gedaan, als ze mij hadden gekozen'
AS Monaco wilde De Boer ook binnenhalen

De Boer gevleid door Spurs-interesse: 'Had het gedaan, als ze mij hadden gekozen'

03-03-2015 17:52
4

Hoewel Frank de Boer zijn contract bij Ajax tot 2017 zegt uit te dienen, was hij in het verleden zeer gecharmeerd van de interesse van Tottenham Hotspur. De Londenaren kozen echter voor Mauricio Pochettino.

De Ajax-coach is met name in Engeland heel populair en wordt eigenlijk al jaren gelinkt aan clubs als Tottenham Hotspur, Liverpool en Newcastle United. Vooral de eerstgenoemde club kon de goedkeuring van De Boer wegdragen. "Ik was samen met Mauricio Pochettino de grootste kandidaat", zegt de trainer tegen het Engelse FourFourTwo. "Als ze mij hadden gekozen, had ik het gedaan", openbaart hij. "Ik geloof dat je risico's moet nemen en er dan zeker van moet zijn dat je gaat slagen."

Op de achtergrond sluimerde ook interesse van AS Monaco. "Dat was niet iets waar ik op dat moment naar zocht. Liverpool en Spurs zijn clubs die ik wel zou kunnen managen. Als ik in de toekomst een aanbieding van een club krijg, zal ik over die mogelijkheid nadenken en mijn gevoel volgen. Ik kijk dan naar of ik mezelf kan laten zien bij een club en kan doen wat ik wil." Over de belangstelling van de Engelse clubs, die vooral in 2012 concreet was: "Op dat moment voelde ik me nog niet klaar voor een stap naar het buitenland. Ik was net begonnen bij Ajax en hier nog lang niet klaar. Liverpool benaderde me net als Tottenham vorig jaar", besluit De Boer.