'Club uit Engelse League One ontvangt sollicitatiebrief van oud-Ajacied'

'Club uit Engelse League One ontvangt sollicitatiebrief van oud-Ajacied'

Gepubliceerd: dinsdag 3 maart 2015 om 18:29di 03-03-2015 om 18:29

Oldham Athletic is naarstig op zoek naar een opvolger voor de naar Barnsley vertrokken manager Lee Johnson. De Engelse club ontving zeventig sollicitatiebrieven, waaronder één van oud-Ajacied en oud-international Winston Bogarde, meldt The Daily Mail.

De 44-jarige Bogarde maakte deel uit van de Ajax-selectie in 1995 die beslag wist te leggen op de Champions League. Dit na het winnen van de finale tegen AC Milan (1-0). De voormalige verdediger kwam destijds echter niet binnen de lijnen. De oud-speler staat in Engeland vooral bekend als de man die veel geld verdiende bij Chelsea, maar weinig aan spelen toekwam. In dienst van Chelsea kwam hij slechts tot vier keer een basisplaats. Bogarde kwam in het verleden ook uit voor onder andere Sparta, AC Milan en Barcelona.

Oldham had voor de functie van manager eerst Paul Scholes op het oog, maar volgens de voornoemde krant is zijn komst zo goed als uitgesloten. Concurrenten voor Bogarde zijn onder andere voormalig West Bromwich Albion-manager Alan Irvine, oud-speler Shefki Kuqi, Scott Sellars en Steve Eyre. De twee laatstgenoemde oefenmeesters waren in het verleden werkzaam bij Manchester City.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws