Aanwezigheid zoon maakt avontuur ontslagen Nederlander 'speciaal'
"Dat is Roemenië: dit seizoen zijn er al 28 trainers ontslagen"

Aanwezigheid zoon maakt avontuur ontslagen Nederlander 'speciaal'

04-03-2015 09:57
1

Fons Groenendijk koos een half jaar geleden voor het avontuur in Roemenië. Na trainer George Ogararu moest ook hij als technisch directeur vertrekken bij Universitatea Cluj. Het was te verwachten in Roemenië, waar door een nieuwe competitieopzet de paniek is uitgebroken. Groenendijk kijkt ondanks zijn ontslag met een mooi gevoel terug op zijn tijd in Cluj.

De ontslagreden is duidelijk voor Groenendijk. "Het tweede verlies op een rij. We staan gewoon in de middenmoot, maar vanwege een nieuwe competitieopzet gaan er zes ploegen uit. De paniek is blijkbaar uitgebroken. Dat is Roemenië: dit seizoen zijn er al 28 trainers ontslagen", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Groenendijk gaf kort na zijn ontslag aan dat hij over de zes maanden al een boek zou kunnen schrijven. "Alleen een uitwedstrijd is hier al de moeite waard. Zit je acht, negen uur in een bus over B-wegen, want infrastructuur is er niet. Trainingskampen van drie weken. Een clubeigenaar die zijn beleid bepaalt naar hoe zijn pet staat. Toch was het hoe dan ook een bijzondere ervaring, ook omdat ik samen was met mijn zoon."

"Cluj is een studentenstad. Jim kon daar Spaans en Duits studeren. Dan woon en leef je dus zes maanden met je zoon van twintig. Moesten we ineens samen een huishouden runnen, terwijl vrouw en dochter in Nederland bleven vanwege mijn dochters examen. Zo werd het een speciale ervaring. Ik had het niet willen missen", aldus Groenendijk, die open staat voor een nieuwe baan in de voetbalwereld.