Oekraïense smaakmaker aan de kant en onzeker voor ontmoeting met Ajax
Konoplyanka liep zondag rugblessure op

04-03-2015 11:47

Ajax ontloopt in de Europa League-ontmoeting met Dnipro Dnipropetrovsk mogelijk de ster van de ploeg, Yevgen Konoplyanka. De Oekraïense international liep zondag een rugblessure op en moet tenminste tien dagen toekijken, schrijft Voetbal International.

De eerste wedstrijd in de achtste finale is al op 12 maart in Kiev. Dat duel gaat de 25-jarige Konoplyanka dus misschien missen. De aanvallende middenvelder viel zondag in het duel met Volyn vlak voor rust uit. In de zeventiende minuut had hij Dnipro al wel op voorsprong gezet en uiteindelijk zag hij zijn ploeg met 5-0 winnen.

Het wordt dus een race tegen de klok voor Konoplyanka, dit seizoen goed voor vijf doelpunten en vijf assists in de competitie. Mocht de winger het redden, dan is hij net op tijd hersteld en mogelijk niet honderd procent okselfris. Dnipro hoopt uiteraard dat Konoplyanka inzetbaar is, want de Oekraïner is de ster van de ploeg.

Konoplyanka staat al langere tijd op de lijstjes van Europese topclubs, waaronder het Manchester United van Louis van Gaal. De middenvelder heeft een aflopend contract bij Dnipro, dat nog stille hoop op verlenging heeft.