Aanjager Heerenveen: 'Ze vatten kritiek persoonlijk op, dat vind ik kwalijk'
Middenvelder vervult belangrijke rol in ploeg Lodeweges

Aanjager Heerenveen: 'Ze vatten kritiek persoonlijk op, dat vind ik kwalijk'

04-03-2015 11:41

Joey van den Berg is de aanjager van sc Heerenveen. De middenvelder vervult een belangrijke rol in de ploeg van Dwight Lodeweges en loopt niet weg voor die verantwoordelijkheid.

Niet iedereen kan echter even goed omgaan met kritiek. "Het is een stuk softer dan vroeger", zegt hij in Voetbal International. "Volgens mij is het niet goed. Als iemand niet wordt gezegd dat hij fout zit, denkt hij dat hij het goed doet en zal hij die fout dus opnieuw maken. Je moet de confrontatie niet uit de weg gaan. Het mag af en toe best knallen. Daarmee creëer je een basis om echt vooruit te gaan. Maar tegenwoordig vatten ze kritiek te persoonlijk op, dat vind ik kwalijk."

Zijn rol als aanjager bevalt Van den Berg echter goed. "Ik vind het leuk om te doen en niet ondankbaar. Vooruit lopen is leuker dan naar achteren. Ik hou van aanvallen en heb er wel gevoel voor. Vroeger zeiden ze tegen mij: 'De beste voetballers zijn degenen die anderen beter laten spelen'. Daar heb ik altijd aan gedacht. Ik hoef niet per se te scoren, ik ben net zo lief belangrijk in de voorbereiding op een doelpunt."

Heerenveen bezet de zevende plaats in de Eredivisie met één punt achterstand op nummer zes PEC Zwolle. De voorsprong op nummer acht SC Cambuur bedraagt vijf punten. In Heerenveen zal men niet rouwig zijn geweest om de straf voor FC Twente. De Tukkers stonden tot woensdag slechts drie punten achter de Friezen.