Swansea City komt met update na paniek om aanvaller Gomis
"Hij is oké"

Swansea City komt met update na paniek om aanvaller Gomis

05-03-2015 00:15
1

Bafetimbi Gomis maakt het goed. De Franse aanvaller van Swansea City werd woensdagavond al vroeg in de uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur (3-2) onwel.

Hij zakte zonder dat een tegenstander in de buurt was plotseling ineen. Hij kreeg op midden op het veld zuurstof toegediend en werd na een minuut of vier op een brancard weggedragen. Gomis was toen al wel weer bij kennis en praatte tegen de leden van de medische staf.

Nader onderzoek in de medische ruimte van White Hart Lane bracht niets verontrustends aan het licht. Besloten werd van een ziekenhuisbezoekje af te zien. "Hij is oké", zei een woordvoerder van Swansea. Hij vertelde dat het een 'vasovagaal' bewustzijnsverlies is geweest, de meest voorkomende vorm van flauwvallen. "We wisten dat hij het vaker heeft gehad."

Het overkwam de spits ook al enkele keren toen hij bij Olympique Lyon speelde. In 2009 tijdens de training met van de Franse selectie werd Gomis voor het laatst 'licht in het hoofd'. Het is voor Garry Monk, manager van Swansea, reden om laconiek te reageren. "Het is niets nieuws voor Baffy. Het valt allemaal wel mee."