Statement na 'spuugincident': 'Ik ben geschokt, dat is iets wat ik nooit zou doen'
Heel Engeland valt momenteel over Jonny Evans en Papiss Cissé

Statement na 'spuugincident': 'Ik ben geschokt, dat is iets wat ik nooit zou doen'

05-03-2015 15:57

Heel Engeland valt momenteel over Jonny Evans en Papiss Cissé, die zich in de wedstrijd tussen Manchester United en Newcastle United behoorlijk misdroegen. Evans komt nu met een statement.

Op de officiële website van de club van trainer Louis van Gaal geeft verdediger Evans donderdagmiddag zijn reactie op het bewuste spuugincident. Evans en Cissé kregen het met elkaar aan de stok en zouden allebei hebben gespuugd. 'Toen ik vanochtend wakker werd, was ik geschokt door alle mediaberichten over de wedstrijd van gisteravond. Ik wil bij deze duidelijk maken dat ik niet heb gespuugd richting Cissé. Ik had helemaal niet door dat er een spuugincident was en ging er vanuit dat het vooral ging over de overtreding en zijn poging tot het tackelen van mij', verklaart Evans.

'Tijdens de wedstrijd heb ik met Cissé gesproken over het incident. Je kunt aan de televisiebeelden zien dat ik heel erg verbaasd was over de suggestie over spugen. Het zit niet in mij om te spugen naar iemand en het is iets wat ik nooit doe of zal doen. En ik heb dat zeker gisteravond niet gedaan', beëindigt Evans zijn statement.

United won de wedstrijd overigens zeer fortuinlijk met 0-1. Tim Krul verwerkte een matige terugspeelbal niet goed en de bal belandde bij Ashley Young in de voeten, die Van Gaal drie punten bezorgde.