Kluivert toch geen bondscoach Curaçao: Nog meer ervaring opdoen

Kluivert toch geen bondscoach Curaçao: "Nog meer ervaring opdoen"

Gepubliceerd: vrijdag 6 maart 2015 om 07:04vr 06-03-2015 om 07:04

Patrick Kluivert is niet de nieuwe bondscoach van Curaçao, hij is wel aangesteld als adviseur. In het komende half jaar probeert hij de voetbalbond bij te staan waar het kan, hij zal tijdens de WK-kwalificatieduels in die periode overigens wel als eindverantwoordelijke op de bank zitten.

"Ik heb een contract voor zes maanden getekend en daarin staat dat ik adviseur van de voetbalbond van Curaçao ben", zegt Kluivert in gesprek met De Telegraaf. "Ik zal adviezen geven over de jeugdopleiding en de professionalisering van de bond. De organisatie staat nog in de kinderschoenen, doordat Curaçao pas sinds 2010 – nadat de Nederlandse Antillen werden opgeheven – een zelfstandig lid is van de FIFA."

"Daarnaast moet ik de spelers van Curaçao in de Eredivisie in kaart brengen en ik maak de selectie", vervolgt de voormalig voetballer van onder meer Ajax, AC Milan en FC Barcelona zijn verhaal. "Het is de bedoeling dat ik tijdens de WK-kwalificatieduels wel op de bank zit als eindverantwoordelijke."

De voormalig trainer van Jong FC Twente blijft hopen op een baan bij een Europese club. "Mijn ambitie blijft om hoofdcoach te worden bij een mooie Europese club, maar tot die tijd wil ik me dienstbaar maken voor Curaçao. Het voetbal blijft natuurlijk kriebelen."

"En het mes snijdt aan twee kanten. Ik kan mijn voetbalvisie met de voetbalbond delen en – onder andere omstandigheden dan we in Europa zijn gewend – nog meer ervaring opdoen. Die bagage kan me in de toekomst weer van pas komen. Zoals ik ook nog altijd de vruchten pluk van mijn stages bij AZ en NEC en het trainerschap bij Jong FC Twente", aldus Kluivert.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Curaçao

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws