Kluivert kijkt naar Denemarken: Ik heb vijf minuten geleden een uitnodiging gehad
Verhuurde NAC-aanvaller dolgelukkig: "Ik heb een officiële uitnodiging gehad"

Kluivert kijkt naar Denemarken: "Ik heb vijf minuten geleden een uitnodiging gehad"

06-03-2015 13:12
4

Patrick Kluivert moet Curaçao naar het WK 2018 loodsen. Heel het eiland is in rep en roer en ook de wereld van de door NAC Breda aan het Deense Viborg FF verhuurde Elson Hooi staat even op zijn kop. De aanvaller werd eerder vandaag opgeroepen voor de interland tegen Montserrat (28 maart).

"Je kunt inderdaad wel zeggen dat Curaçao een beetje op z'n kop staat", zegt Hooi tegen Voetbal International. "Ik heb er natuurlijk veel over gehoord en gelezen, maar dat zo'n grote naam coach zou worden had niemand verwacht. We zijn er heel blij mee. De verwachtingen zijn ook direct een heel stuk omhooggegaan. Als je al die lijstjes met namen ziet", doelt hij op de aanstellng van Kluivert, die zichzelf meer als adviseur van Curaçao ziet. Of ik in beeld ben? Ehhh ja, ik heb vijf minuten geleden een officiële uitnodiging gehad."

Alleen Viborg kan roet in het eten gooien, want een dag eerder (27 maart) staat er een competitieduel op het programma. "We moeten nog even kijken hoe en wat, maar ik sta er zeker voor open. Het is fantastisch om onder iemand als Kluivert te mogen voetballen. Iedereen, en ik dus ook, kijkt enorm tegen hem op. Hij maakt jonge spelers beter."

Het uiteindelijke doel is om de mondiale eindronde van 2018 te bereiken. De eerste horde wordt gevormd door Montserrat. Vervolgens moet Curaçao nog twee knock-outrondes winnen om zich te verzekeren van de eerste groepsronde van de CONCACAF-kwalificatiereeks. Hooi is er naar eigen zeggen klaar voor. "Ik heb het bij Viborg enorm naar mijn zin. Ik kan niet wachten om te beginnen. Ze zien het hier in me zitten", zegt de aanvaller, die op 12 maart de competitie hervat. "De bovenste twee promoveren, we staan er goed voor. Ik hoop dat ik mooie dingen kan laten zien", besluit Hooi.