Cambuur lacht en huilt: Hij is vrijdag naar Manchester gevlogen
"Jans doet het geweldig met zijn jongens"

Cambuur lacht en huilt: "Hij is vrijdag naar Manchester gevlogen"

06-03-2015 18:00

SC Cambuur heeft zich zo goed als veiliggespeeld. De Leeuwarder club won vorige week met 1-0 van Heracles Almelo en mag nu op bezoek bij PEC Zwolle, de nummer zes van de Eredivisie. Een duel tussen twee verrassende ploegen, maar in aanloop naar het duel gebeurde er van alles.

Het goede nieuws: de contractverlenging van Sander van de Streek. Maar er was meer slecht nieuws. Zo is Dejan Meleg, die dit seizoen werd gehuurd van Ajax, terug naar Amsterdam en raakte een andere huurling genaamd Sinan Bytyqi zwaar geblesseerd. "Dat laatste is echt enorm jammer. Natuurlijk ook voor ons, maar vooral voor die jongen zelf", aldus Cambuur-trainer Henk de Jong op de clubsite.

"Het herstel van zijn kruisbandblessure kan zomaar eens zes tot negen maanden duren, verschrikkelijk. Hij is vrijdag naar Manchester gevlogen om daar geopereerd te worden en zal gaan revalideren in Oostenrijk. Hoe het daarna gaat lopen is afwachten", weet de oefenmeester, die desondanks vol goede moed vooruitkijkt naar het aankomende duel. Daarin begint hij met Martijn Barto als spits, omdat Bartholomew Ogbeche griep had.

Ook Mikhail Rosheuvel is nog niet helemaal fit. "Al is die weer wat opgeknapt en zit dus wel bij de selectie. Daarnaast komt Mac-Intosch terug in de ploeg om de geschorste Vytas te vervangen", stipt De Jong aan. Over het duel met PEC: "Jans doet het geweldig met zijn jongens en ik verwacht ook dat het een leuke wedstrijd gaat worden. Hoe ik onze kansen inschat? Ik denk zeker dat er mogelijkheden liggen voor ons."