In het kort: Monaco doet goede zaken, teloorgang Sparta  houdt aan

In het kort: Monaco doet goede zaken, teloorgang Sparta houdt aan

07-03-2015 23:01
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Monaco blijft vierde
AS Monaco heeft de vierde plaats in Ligue 1 stevig in bezit. De uitwedstrijd in Annecy tegen Evian TG vormde geen probleem: 1-3. Anthony Martial, Kassim Abdallag (eigen goal) en Almamy Touré verzorgden de productie. De late tegentreffer van Modou Sougou namens Evian deed geen pijn. Monaco, dat over anderhalve week in de Champions League tegen Arsenal voor eigen publiek een voorsprong van 3-1 verdedigt, kwam op 47 punten. Dat zijn er twee meer dan naaste concurrent Girondins Bordeaux, dat ook nog een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Sparta onderuit bij RKC
RKC heeft de vierde 'driepunter' van het seizoen geboekt door voor eigen publiek in Waalwijk Sparta te verslaan: 2-1. De winnende treffer kwam in blessuretijd op naam van de net ingevallen Derwin Martina, een potentiële kandidaat voor de Curaçaose selectie van Patrick Kluivert.

Vlak daarvoor waren de Rotterdammers op gelijke hoogte gekomen door Romano van der Stoep. Arsenio Valpoort had de hekkensluiter vlak na rust op voorsprong gezet. RKC heeft nu zestien punten, nog altijd zes minder dan de nummer voorlaatst Helmond Sport. Die heeft de 28e wedstrijd nog te goed.

Sampdoria blijft in race om Europa League
Sampdoria heeft ook in de 26e ronde van de Italiaanse competitie (Serie A) Europees voetbal voor ogen gehouden. De thuiswedstrijd in Genua tegen Cagliari leverde zaterdag drie punten op: 2-0. Lorenzo De Silvestri en Samuel Eto'o maakten de doelpunten. De 33-jarige aanvaller uit Kameroen besliste het duel ruim een kwartier voor tijd.

Door deze zege kwam de nummer zes van de ranglijst op 42 punten, evenveel als Fiorentina, dat maandag pas in actie komt. Cagliari staat met 20 onder de degradatiestreep.

PSG boekt ruime zege in eigen huis
In de strijd om de Franse landstitel heeft Paris Saint-Germain in eigen huis geen fout gemaakt tegen Lens. Voor eigen publiek kwam het kort voor rust op een 1-0 voorsprong via David Luiz, een kwartier na rust maakte Zlatan Ibrahimovic vanaf de strafschopstip de 2-0. Nadat Lens de aansluitingstreffer maakte, gooiden Matuidi en Javier Pastore het duel uiteindelijk definitief op slot. Ze tilden de stand naar 4-1, zo kwam er een op het scorebord makkelijk ogende overwinning. De ploeg uit Parijs kende zo een eenvoudig duel in aanloop naar het Champions League-treffen met Chelsea.

Robben pakt record met zege van Bayern München
Thomas Müller heeft met zijn twee doelpunten tijdens de 1-3 zege op Hannover 96 Arjen Robben geholpen aan een record dat hij zelf eerst in handen had. Robben boekte zijn honderdste overwinning in de Bundesliga, daar had hij slechts 126 wedstrijden voor nodig. Daarmee is hij de spelers die als snelste de grens van honderd zeges heeft bereikt in de Bundesliga. Het record was in handen van Müller en Willy Sagnor, die allebei 148 duels nodig hadden.

FC Eindhoven heeft genoeg aan vijf goede minuten
In de Jupiler League is er voor even een nieuwe nummer twee. FC Eindhoven won zaterdagmiddag met 3-1 van FC Volendam. De Brabantse ploeg had aan vijf minuten genoeg om de zege te pakken. De bezoekers kwamen tien minuten voor rust op voorsprong via een goal van Kevin Brands. Na rust was het de beurt aan FC Eindhoven. De ploeg scoorde tussen minuut 52 en 57 maar liefst drie keer. De goals van Nieveld, Swinnen en Boere bezorgde de thuisploeg de zege. Met de drie extra punten staat FC Eindhoven op 56 punten, twee meer dan Roda JC. Dat heeft echter een wedstrijd minder gespeeld. FC Volendam blijft vierde.

Reuzendoder dwingt replay af
Bradford City, dat in de FA Cup onder meer Chelsea uitschakelde, is nog springlevend. Op eigen veld speelde de reuzendoder met 0-0 gelijk tegen Reading en daardoor dwong Bradford een replay af. Het is dus nog steeds mogelijk dat Bradford de halve finales van het prestigieuze Engelse toernooi bereikt. Dat zou voor het eerst in 104 jaar zijn.

Flinke schorsingen voor Evans en Cissé
Louis van Gaal kan bij Manchester United zeker zes wedstrijden niet beschikken over Jonny Evans. De verdediger is voor dat aantal wedstrijden geschorst door de Engelse voetbalbond. Hij had een aandeel in het spuugincident met Papiss Cissé van Newacstle United. De aanvaller van The Magpies komt er ook niet ongeschonden van af: hij is door de FA voor zeven wedstrijden geschorst. Manchester United won de competitiewedstrijd tegen Newcastle United met 0-1, dankzij een late treffer van Ashley Young.