De Kuip is passé, bij Groningen, AZ en Twente hebben ze het beter voor elkaar
Gestaakte gesprekken met bouwbedrijf flinke aderlating Feyenoord

"De Kuip is passé, bij Groningen, AZ en Twente hebben ze het beter voor elkaar"

10-03-2015 13:47
11

Het feit dat de gesprekken tussen Feyenoord en bouwbedrijf BAM over de verbouwing van De Kuip zijn gestaakt, is geen goede zaak. Sportmarketeer Bob Oosterhout denkt dat de Rotterdamse club een flink bedrag misloopt.

Oosterhout is van mening dat De Kuip niet meer van deze tijd is. "Ik ben iemand die met een minder romantische blik kijkt naar De Kuip", laat de oprichter van sportmarketingbureau Triple Double weten aan Voetbal International.

"Ja, het heeft een geweldige historie maar het heeft ook iets onvriendelijks. Het serviceniveau is niet meer van deze tijd. De faciliteiten zijn ook voor het publiek hopeloos verouderd. De Kuip loopt gewoon ver achter", legt Oosterhout uit. "Ik heb uit de losse pols becijferd dat Feyenoord per jaar een paar miljoen euro laat liggen vanwege de achtergebleven hospitality."

Als Feyenoord niet snel iets doet aan het huidige onderkomen, dan loopt de club kans te worden ingehaald door de concurrentie. "De Kuip is passé. Voor een grote sponsor hebben ze het bij bijvoorbeeld FC Groningen, AZ en FC Twente beter voor elkaar."