Utrecht-uitblinker maakt ook naast het veld indruk na geruchtmakende zaak
Zweed komt sterk terug van kaakbreuk

Utrecht-uitblinker maakt ook naast het veld indruk na geruchtmakende zaak

10-03-2015 15:32

Kristoffer Peterson was bij zijn rentree tegen AZ afgelopen weekend het stralende middelpunt bij FC Utrecht. De van een kaakbreuk herstelde speler was met een schitterende goal verantwoordelijk voor de 5-1 en een paar dagen later maakt hij indruk met sterke teksten. Voor zijn rentree zei hij al dat hij vooral weer wilde genieten. 

"En dat is gelukt, maar wel op mijn manier", zo vertelt hij op de clubsite van de Domstedelingen. "AZ-uit, dat was een wedstrijd waar twee vrije weken op volgden. Dan geniet ik voluit, zit ik te stralen in de spelersbus. AZ-thuis, dat is een ander verhaal. Ik maakte een goede goal, we speelden voortreffelijk. Genieten, ook van de fans, die echt als een twaalfde man fungeerden. Maar snel na de wedstrijd gaat bij mij dan toch de knop om."

"Ik liep de deur van Stadion Galgenwaard uit, en zat met mijn hoofd eigenlijk al bij de volgende wedstrijd. Wat ik die avond dan heb gedaan? Wat gegeten met twee vrienden van me, die bij me op bezoek waren. Daarna ben ik lekker gaan slapen. Weet je, ik heb dit seizoen twee keer gescoord. Er is ook nog helemaal geen reden om over the moon te zijn. Ik focus me op mijn prestaties, streef naar perfectie. Dat behoor je te doen als jonge professional die het hoogste wil bereiken, vind ik."

Bij FC Utrecht én bij de speler zelf is het vertrouwen helemaal terug en dus zijn de verwachtingen voor de komende wedstrijd positief. "Nu wil ik revanche. SC Cambuur heeft ons verslagen in Stadion Galgenwaard. Zij lieten ons niet in ons spel komen. Wij zijn onszelf nu een betere partij verplicht. Vol vertrouwen gaan we naar Leeuwarden toe en als we daar ons eigen spel spelen, heb ik vertrouwen in een goed resultaat", aldus Peterson, die niet wil denken aan Europees voetbal.

"Ik weet hoe veel mensen denken. Als dit, dan misschien dat. Maar zo zit ik niet in elkaar. Alleen de volgende wedstrijd telt. Daar moet je volledige focus op gericht zijn. Je moet hongerig zijn, hongerig blijven. Als we dat doen, zijn we tot veel in staat. Verder dan de eerstvolgende wedstrijd kijken, heeft geen zin. Alles draait nu om SC Cambuur-uit."