Rutten raakt op de valreep juiste snaar bij Feyenoord-talent: Had ik nodig
"Deze trainer is heel duidelijk tegen mij"

Rutten raakt op de valreep juiste snaar bij Feyenoord-talent: "Had ik nodig"

10-03-2015 15:52
1

Anass Achahbar was lange tijd het grootste talent dat op Varkenoord rondliep, maar leek gedoemd te mislukken. Na de winterstop komt hij echter steeds vaker aan spelen toe, zo ook afgelopen weekend tegen NAC Breda als invaller. De aanvaller is Rutten dankbaar.

"Wanneer hij erin komt, gebeurt er wat. Achahbar geeft wedstrijden vaak weer wat spirit", zei Rutten onlangs over de 21-jarige Hagenaar, die ook afgelopen zondag in de gewonnen competitiewedstrijd tegen NAC Breda (3-0) weer mocht invallen en dat naar behoren deed.

"Deze trainer is vanaf de allereerste seconde dat ik hem ontmoette heel duidelijk tegen mij", zegt Achahbar tegen het Algemeen Dagblad. "Hij heeft mij min of meer opgehaald na een jaar in Duitsland bij Arminia Bielefeld. Hij voorspelde mij dat alles kon gebeuren. Dat had ik nodig."

Achahbar kent voldoende generatiegenoten die ook een lange aanloop nodig hadden voor hun doorbraak. "We hebben allemaal te maken gekregen met een lastige periode. Dan moet je iemand hebben die rustig blijft. Fred Rutten is voor mij wat dat betreft de juiste man. Ja, ik hoor dat er kritiek op hem is. Dat hoort bij een grote club. Maar mijn relatie met hem is fantastisch."