Onmogelijke opdracht 'is mogelijk': Duidelijk dat PSV mooiere statistieken heeft
"Je kan je wel gaan ingraven, maar dan verlies je ook"

Onmogelijke opdracht 'is mogelijk': "Duidelijk dat PSV mooiere statistieken heeft"

10-03-2015 22:57
3

Jan Everse werd dinsdag aangesteld als nieuwe trainer van FC Dordrecht. Hij is de opvolger van de vertrokken trainer Ernie Brandts en komt naar Dordrecht om de club in de Eredivisie te houden. Dat is volgens Everse geen onmogelijke opdracht.

Aan het enthousiasme van Everse is te merken dat hij veel zin in de klus heeft. "Marco Boogers had zo'n enthousiast verhaal toen hij me maandag benaderde. En dinsdag sprak ik de rest van de technische staf. Ook die zijn er heilig van overtuigd dat we erin kunnen blijven", vertelt de nieuwbakken Dordt-trainer aan NOS.

"Voorlopig staan we nog niet op een kansloze achterstand. Als we een plekje stijgen, spelen we nacompetitie en dan is de kans best wel groot dat we ons handhaven", denkt Everse. De statistieken van Dordrecht zijn niet bijster goed. "Het is duidelijk dat PSV mooiere statistieken heeft. Maar mijn gevoel komt door de manier waarop Dordrecht speelt: niet als een typische degradatiekandidaat. En dat vind ik best wel leuk."

"Als mensen vragen wat ik in acht weken denk te kunnen doen, zeg ik heel simpel: niet de boel omgooien. Dat zou ik ook niet willen. Je kan je wel gaan ingraven, maar dan verlies je ook. NAC bouwt een muur, maar haalt net zo goed nauwelijks punten", ziet de trainer, die eerder al zei dat hij niet als stroman fungeert zodat Gérard de Nooijer zijn werk kan blijven doen.