Door blessure geteisterde ploeg vindt weg naar boven: Zijn stabieler geworden
"Hopelijk trekken we deze lijn door"

Door blessure geteisterde ploeg vindt weg naar boven: "Zijn stabieler geworden"

11-03-2015 13:21

FC Utrecht is na de winterstop een meer stabiele ploeg geworden. Afgelopen weekeinde boekte de ploeg van trainer Robby Alflen in eigen huis een klinkende zege op AZ (6-2), waarmee de ongeslagen reeks werd opgevijzeld naar vier duels.

Voor de winterstop hing de vlag in Utrecht er iets anders bij. Fans eisten het vertrek van de trainer, maar directeur Wilco van Schaik wilde daar niets van weten. Inmiddels is Alflen hard op weg om van zijn ploeg een stabiele doelpuntenmachine te maken. De Utrechters kregen de nodige klappen te verwerken, want onder meer Ruud Boymans, Kristoffer Peterson en Mark van der Maarel raakten langdurig geblesseerd. Laatstgenoemden zijn in ieder geval weer fit en maakten afgelopen zondag hun rentree.

"Met deze vier duels (6-1 Dordrecht-thuis, 1-1 Heracles-uit, 0-0 Feyenoord-thuis, 6-2 AZ-thuis) hebben we eindelijk een serie neergezet en hopelijk trekken we deze lijn door", zegt de keuzeheer tegen Voetbal International. "Het klopt dat we defensief meer zekerheid uitstralen. In de winterstop gaven de statistieken aan dat daar veel verbetering viel te halen. We maakten genoeg goals, maar waren achterin te kwetsbaar. De laatste weken zie je dat we nog altijd genoeg scoren, maar dat het bij balverlies stabieler is."

FC Utrecht staat nu elfde en heeft de aansluiting met het linkerrijtje gevonden. Alflen hoopt stiekem op meer, maar hij blijft graag met beide benen op de grond. "Het belangrijkste vind ik dat we weer omhoog kunnen kijken. Het ligt er natuurlijk aan wie de KNVB Beker wint, en of de achtste plek recht geeft op play-offs. Als dat zo is, dan is het gat inderdaad maar twee punten."