Eredivisie gaat doelman kwijtraken: Italië en Duitsland passen bij me

Eredivisie gaat doelman kwijtraken: "Italië en Duitsland passen bij me"

Kristoffer Nordfeldt vindt het na 3,5 jaar mooi geweest bij sc Heerenveen. De doelman is in Friesland in het bezit van een aflopend contract en hoopt op een nieuw avontuur. Het liefst verkast hij naar het buitenland.

"Iedereen binnen de club houdt er ook rekening mee dat ik volgend seizoen ergens anders speel", zegt de Zweed tegen Voetbal International. "Ik heb straks 3,5 jaar bij SC Heerenveen gekeept. Nederland is voor mij de juiste keus geweest, zowel op als buiten het veld. Hier ben ik als keeper en als mens volwassen geworden. Ik heb leren omgaan met tegenslag, ben er mentaal sterker van geworden en nu wil ik de volgende stap zetten."

Nordfeldt, die destijds voor ruim zeven ton werd overgenomen van het Zweedse IF Brommapojkarna, zet zijn zinnen op een buitenlandse uitdaging. "Italië en Duitsland zijn denk ik wel competities die bij me passen. Voor mij telt echter maar één ding en dat is spelen. Ik voetbal liever iedere wedstrijd voor een wat lager salaris, dan dat ik bij een grote club met een topcontract op de bank zit."

Heerenveen hoeft er overigens niet voor te vrezen dat Nordfeldt transfervrij vertrekt. De Friezen hebben een optie in het contract van de goalie staan waarmee verlenging en dus een transfersom veiliggesteld kan worden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s