Dat heb je met Messi, Iniesta of Neymar. Met Depay. En nu ook met Kishna
"Hiervoor kom je naar het stadion"

"Dat heb je met Messi, Iniesta of Neymar. Met Depay. En nu ook met Kishna"

11-03-2015 14:23
4

In navolging van Mino Raiola is ook Gery Vink vol lof over Ricardo Kishna. De aanvaller van Ajax werd de afgelopen jaren uitgebreid begeleid door de jeugdtrainer.

Vink zit elke keer op het puntje van zijn stoel als Kishna aan een actie begint. "Je veert op", zegt de jeugdtrainer in Voetbal International. "Dat heb je met Messi, Iniesta of Neymar. Met Depay. En nu dus ook met Kishna. Er gebeurt iets leuks, iets onverwachts. Hiervoor kom je naar het stadion. Entertainment. Elke keer als ik Ricardo zie spelen, word ik blij."

Kishna stond vooral in de A-jeugd te boek als een weerbarstig talent, dat zich niet de les liet lezen. Vink: "Voordat ik überhaupt met hem aan de gang ging, hebben we eerst even bij elkaar gezeten. Ik heb gelijk gezegd: 'Dat er iets niet helemaal goed gaat, is duidelijk. Dus we doen het nu op deze manier, of niet'. Gek genoeg toonde Ricardo meteen zijn blijdschap."

"Ik ben erg gecharmeerd van het talent Kisha. We hebben een plan gemaakt en een aantal maanden later debuteerde hij in het eerste. Een mooier voorbeeld van een speler die aanvankelijk wordt afgeserveerd en zich zo sterk terugknokt, is er niet."