Ruzie in kleedkamer reden reserverol Kompany: 'Hij pikte het niet, was furieus'
Liverpool kwam in de bewuste wedstrijd op voorsprong na miscommunicatie tussen Fernandinho en Kompan

Ruzie in kleedkamer reden reserverol Kompany: 'Hij pikte het niet, was furieus'

11-03-2015 16:05
3

Vincent Kompany op de bank bij Manchester City: het is een raar gezicht. De Belgische aanvoerder van de landskampioen verloor zijn plek na een ruzie met ploeggenoot Fernandinho.

Dat meldt het Engelse Daily Mail woensdagmiddag. In de rust van het met 2-1 verloren duel met Liverpool zouden Kompany en Fernandinho een verhitte discussie hebben gevoerd. "Fernandinho ging tekeer tegen Vinnie en dat pikte hij niet. Kompany was furieus en kon de kritiek slecht verkroppen. Andere spelers moesten ertussen komen om erger te vermijden", zo vertelt een insider, die niet bij naam genoemd wordt, aan Daily Mail.

Liverpool kwam in de bewuste wedstrijd op voorsprong na miscommunicatie tussen Fernandinho en Kompany. Philippe Coutinho profiteerde daarvan. De Braziliaanse middenvelder bekritiseerde de verdediger tijdens de wedstrijd al. Coach Manuel Pellegrini maakte Kompany vervolgens duidelijk dat hij naar zijn teamgenoot moest luisteren. De 28-jarige Belg werd daarop nog bozer.

Pellegrini nam geen halve maatregelen en zette zijn aanvoerder op de bank in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Leicester City. Fernandinho werd helemaal buiten de selectie gelaten. Manchester City wil geen commentaar geven op de affaire. Volgens Daily Mail vindt City dat het probleem niet groot is en dat er wel vaker boze reacties zijn in een kleedkamer.