Dat is ook een van de redenen dat ik bij FC Twente nooit ben doorgebroken
Berghuis weet nu wat hij moet doen

"Dat is ook een van de redenen dat ik bij FC Twente nooit ben doorgebroken"

11-03-2015 21:37
1

Steven Berghuis weet wat er in het profvoetbal van hem wordt verwacht. De aanvaller van AZ is daar naar eigen zeggen niet heel lang geleden achtergekomen.

"Vorig jaar in de winter heb ik de knop echt om kunnen zetten. Toen kwam ik tot het besef dat één goede training niet genoeg is. Ik moet ook de training daarna goed zijn en de wedstrijd daarna. En als je er dan eenmaal staat, moet je altijd hard blijven werken", zegt Berghuis tegenover Helden Online. "Vroeger had ik de stempel dat ik niet hard genoeg werkte. Daarom durfden veel trainers het ook niet aan met mij. Aan de bal was ik goed, dat was het probleem niet."

"Maar ik was niet goed in de omschakeling en verdedigde niet goed mee. Later dacht ik pas bij mezelf: wie kan er nou niet achter een man aanrennen? Dat kan toch iedereen! Ik zag dat allemaal iets te laat in", vervolgt de 23-jarige vleugelspits. "Dat is ook een van de redenen dat ik bij FC Twente nooit ben doorgebroken. Mentaal was ik er dus nog niet klaar voor, maar ook op fysiek gebied niet."