Ik heb gehoord dat we ongeveer tienduizend toeschouwers kunnen verwachten
Boilesen denkt terug aan 'Legia-uit'

"Ik heb gehoord dat we ongeveer tienduizend toeschouwers kunnen verwachten"

11-03-2015 22:02

Ajax treft Dnipro Dnipropetrovsk in de achtste finales van de Europa League onder bijzondere omstandigheden. De wedstrijd wordt vanwege de onrust in Oekraïne niet afgewerkt bij Dnipro, maar in Kiev. Mogelijk een voordeel, denkt Nicolai Boilesen.

Kiev ligt op ongeveer vierhonderd kilometer afstand van de thuisbasis van Dnipro. Het stadion in Kiev, dat plaats biedt aan zeventigduizend toeschouwers, zal daarom matig gevuld zijn. "Ik heb gehoord dat we ongeveer tienduizend toeschouwers kunnen verwachten. Dan voelt het toch een beetje zoals Legia-uit, waar helemaal geen toeschouwers waren. Zo'n leeg stadion kan zeker in ons voordeel zijn. Ook qua communicatie in het veld", zegt Boilesen op de clubsite van Ajax.

Op de persconferentie durfde de Deense linksback nog niet te zeggen met welk resultaat Ajax tevreden mag zijn. "Het is heel moeilijk. Ik denk eerst dat we gewoon moeten kijken hoe dit duel verloopt. Volgende week in aanloop naar de return weten we veel beter wat ons te wachten staat", aldus Boilesen.