Oud-Ajacied volgt Deense trainerscursus: 'In Nederland zijn allerlei voorwaarden'

Oud-Ajacied volgt Deense trainerscursus: 'In Nederland zijn allerlei voorwaarden'

12-03-2015 11:40
1

Na een voetbalcarrière die Ole Tobiasen onder meer langs Ajax, MVV, AZ en SC Heerenveen voerde, richt de Deense oud-verdediger zich nu op een baan als trainer. De komende tijd loopt hij stage bij sc Heerenveeen.

Tobiasen volgt de Deense variant van de trainerscursus. Dit was een bewuste keuze. "In Nederland moet je aan allerlei voorwaarden voldoen om toegelaten te worden tot de trainerscursus", aldus de voormalig verderdiger. "In Denemarken kon ik meteen beginnen." Komende zomer hoopt de Deen af te studeren aan de trainersopleiding.

Wedden

Meer odds

Ole Tobiasen loopt momenteel stage bij zijn oude club in Nederland. Na zijn actieve carrière is de 39-jarige namelijk nooit meer uit Nederland vertrokken. "Ik ben met een Nederlandse getrouwd en heb me hier altijd thuis gevoeld," aldus Tobiasen tegen de clubwebsite van Heerenveen, die momenteel de Deense opleiding tot coach betaald voetbal volgt.

De Deen is zijn oude ploeg nooit uit het oog verloren: "Ik vind het knap dat ze met één van de jongste selecties van de Eredivisie zo hoog staan. Heerenveen verkoopt ieder jaar de beste spelers, maar verrast altijd weer met nieuw talent. Dit jaar hebben ze weer vier, vijf debutanten uit eigen opleiding. Het is tekenend voor het vakmanschap van de club."